>

5 unelte electrice esentiale

Dupa cum sugereaza si numele, uneltele electrice pentru prelucrarea lemnului adauga putere abilitatilor voastre de prelucrare a lemnului. Cu ajutorul lor, puteti executa proiecte de prelucrare a lemnului cu o precizie impecabila într-un mod rapid si eficient. Daca sunteti incepatori in prelucrarea lemnului, trebuie sa luati în considerare achizitionarea de unelte electrice pentru prelucrarea lemnului la un moment dat pentru a ramane competitiv în domeniu. Care sunt uneltele elcetrice esentiale si care nu trebuie sa lipseasca într-un atelier de prelucrare a lemnului.

Iata o lista cu primele cinci astfel de unelte.

Ferastrau de masa: acesta unealta poate fi numita cu usurinta “calul de povara” al unui atelier de prelucrare a lemnului. Este una dintre cele mai utilizate utilaje din orice atelier de prelucrare a lemnului datorita versatilitatii sale. Acest instrument este de fapt un ferastrau electric de mana montat cu susul în jos pe o masa robusta. Are capacitatea de a tai ape lungime, a tai ape latime, si a taia patrat o bucata de lemn. Doi factori importanti de care trebuie sa tineti cont atunci cand cumparati un ferastrau de masa sunt calitatea si flexibilitatea acestuia. Si, desigur, ar trebui sa se încadreze în bugetul dvs. Un ferastrau de 250 mm este cel mai des utilizat ferastrau de masa. Suprafata de lucru ar trebui sa fie suficient de rezistenta pentru a rezista la tot felul de lucrari pe care intentionati sa le faceti.

Freza: întrebati pe orice tamplar in lemn cat de utila este freza în atelierul lor, si va vor spune ca este indispensabil. Exista doua tipuri de freze din care sa alegeti – fixate pe masa de lucru si freza de mana. Pentru un începator, o freza stationara este suficient, dar, lucratorii de lemn avansati gasesc tipul de freza de mana mai versatil. Alegeti un model de freza care vine cu viteza variabila electronica, are cel putin 1500 W si va permite sa utilizati un numar destul de mare de biti.

Fierastrau circular: acesta este un alt instrument electric esential pentru prelucrarea lemnului. Ceea ce este bun este ca poate fi tinut in mana si poate fi montat si pe o masa, oferindu-ti astfel avantajul portabilitatii care nu este oferit de un ferastrau de masa. Puteti seta adancimea taieturii pe care doriti sa o faceti si poate crea cu usurinta santuri înguste, taieturi de dado si multe altele.

Masina de gaurit: Tamplarii in lemn au doua optiuni atunci cand vine vorba de alegerea masinilor electrice de gaurit - cu fir sau cu acumulator. O masina de gaurit cu acumulator este buna atunci cand vine vorba de flexibilitate, dar o masina de gaurit cu fir are mai multa putere. Deci, este mai versatila si mai eficienta în realizarea unei operatiuni. O masina de gaurit cu alimentare prin cablu ofera, de asemenea, mai multe optiuni de viteza decat masinile de gaurit cu acumulatori..

Slefuitor orbital: Fiecare proiect de prelucrare a lemnului va avea nevoie de unul pentru a efectua un tip de lucrare de slefuire. Acesta este locul în care a avea o slefuitoare buna se dovedeste indispensabila. Foloseste un disc de slefuire fixat cu “arici”, pentru o slefuire fara urme. Alegeti unul care vine cu functia de colectare a prafului, deoarece îi va îmbunatati ciclul de viata.

Cu aceste instrumente electrice pentru prelucrarea lemnului din atelierul dvs., veti fi echipati pentru realizarea a diverse tipuri de proiecte prin prelucrarea lemnului.

Last modified on Monday, 15 June 2020 09:15