>

City Break

Timisoara a fost mentionata initial ca zona fie in 1212, fie in 1266 ca Castrum Temesiense. Teritoriul numit ulterior Banat a fost cucerit si anexat de Ungaria in 1030. Timisoara a crescut semnificativ de-a lungul domniei lui Charles I, care, la vizita sa aici in 1307, a ordonat dezvoltarea unui palat regal. Importanta Timisoarei a crescut impreuna datorita locatiei sale strategice, care a accelerat gestionarea peste campia Banatului.

Pana la centrul secolului al XIV-lea, Timisoara se afla in fruntea luptei crestinatatii occidentale impotriva turcilor otomani musulmani. Cruciatii francezi si maghiari s-au intalnit in oras inainte de a participa la batalia de la Nicopole din 1396. Incepand din 1443, Ioan Hunyadi a folosit Timisoara ca aparare militara impotriva turcilor, dupa ce a proiectat o aparare puternica. orasul a fost inchis in mod repetat de otomani in 1462, 1476, 1491 si 1522.

La 31 octombrie 1918, elite militare si politice locale infiinteaza „Consiliul National Banat”, impreuna cu reprezentanti ai principalelor grupuri etnice din regiune: romani, germani, sarbi si maghiari. La 1 noiembrie au proclamat la Timisoara Republica Banat de scurta durata. in urma Primului Razboi Mondial, regiunea Banatului a fost impartita intre Regatul Romaniei si Regatul Sarbilor, Croatilor si Slovenilor, iar Timisoara a intrat sub administratia Romaniei dupa ocupatia sarba intre 1918-1919. Orasul a fost cedat de Ungaria Romaniei prin Tratatul de la Trianon la 4 iunie 1920. In 1920, regele Ferdinand I a acordat Timisoarei statutul de centru universitar, iar anii interbelici au cunoscut o dezvoltare economica si culturala continua.

In decembrie 1989, Timisoara a asistat la o serie de proteste de masa pe strada in ceea ce urma sa devina Revolutia Romana. La 20 decembrie, la trei zile dupa ce a inceput acolo varsarea de sange, Timisoara a fost declarat primul oras liber de comunism din Romania.

Informatii aditionale

  • Tara: Romania
Evaluati acest articol
(0 voturi)

Un City Break este o altfel de vacanta, depinzand de preferintele fiecaruia dintre noi. O multitudine de destinatii, de durate de calatorie, de preturi, toate acestea constituind factorii decisivi in vederea luarii deciziei finale. Prin City Break se pot descoperi localitati cu un farmec aparte care combina modernismul cu trecutul.

Caracterul predominant de weekend al City Break-urilor le face extrem de populare intrucat nu necesita concedii prelungite.

Un City Break la Sibiu

Plimba-te prin orasul de sus si de jos, nu te teme sa vizitezi curtile locale, deoarece ascund adesea niste pietre pretioase, se bucura de strazile sinuoase si de numeroasele cafenele. Nu rata Turnul Sfatului pentru cea mai buna vedere a orasului si a imprejurimilor.

O oaza de verdeata in mijlocul orasului

Parcul IOR actualmente Parcul Alexandru Ioan Cuza este situat in partea central-estica a Bucurestiului, in sectorul 3, in perimetrul delimitat de strazile Camil Ressu, Liviu Rebreanu, Campia Libertatii, C-tin Brancusi, Baba Novac si Nicolae Grigorescu.