>

City Break

Orasul lui Shakespeare

Stratford-upon-Avon este un oras in comitatul Warwickshire, regiunea West Midlands, Anglia. Este centrul administrativ al districtului Stratford-on-Avon. Stratford este cunoscut la nivel mondial ca fiind locul nasterii lui William Shakespeare.

Stratford este situat in vecinatatea celui de al doilea oras ca marime din Regatul Unit, Birmingham fiind usor accesibil prin intersecția 15 a autostrazii M40. Are legaturi feroviare bune din Birmingham (Snow Hill) si curse spre Londra.

Stratford are origini anglo-saxone si s-a dezvoltat ca un targ in perioada medievala. Datorita asocierii cu numele lui Shakespeare, Stratford este un vestit punct turistic, fiind vizitat de peste doua milioane de turisti anual.

Orasul este situat pe raul Avon, pe malurile caruia se gaseste Teatrul Regal Shakespeare sediul Companiei Regale Shakespeare. Alte atracții ale orasului sunt locul nasterii lui Shakespeare si doua cladiri ale perioadei, Hall's Croft (una din locuințele fiicei lui Shakespeare, Susannah) si New Place, cladire ridicata pe locul unei case deținute de dramaturg. De asemenea, in oras se mai afla biserica Sfanta Treime (Holy Trinity Church), unde a fost botezat Shakespeare si unde este inmormantat.

Informatii aditionale

  • Tara: Marea Britanie
Evaluati acest articol
(0 voturi)

Un City Break este o altfel de vacanta, depinzand de preferintele fiecaruia dintre noi. O multitudine de destinatii, de durate de calatorie, de preturi, toate acestea constituind factorii decisivi in vederea luarii deciziei finale. Prin City Break se pot descoperi localitati cu un farmec aparte care combina modernismul cu trecutul.

Caracterul predominant de weekend al City Break-urilor le face extrem de populare intrucat nu necesita concedii prelungite.

Un City Break la Sibiu

Plimba-te prin orasul de sus si de jos, nu te teme sa vizitezi curtile locale, deoarece ascund adesea niste pietre pretioase, se bucura de strazile sinuoase si de numeroasele cafenele. Nu rata Turnul Sfatului pentru cea mai buna vedere a orasului si a imprejurimilor.

O oaza de verdeata in mijlocul orasului

Parcul IOR actualmente Parcul Alexandru Ioan Cuza este situat in partea central-estica a Bucurestiului, in sectorul 3, in perimetrul delimitat de strazile Camil Ressu, Liviu Rebreanu, Campia Libertatii, C-tin Brancusi, Baba Novac si Nicolae Grigorescu.