>
Imprimă această pagină

Palatul Mogosoaia

Construit in perioada de patru ani cuprinsa intre 1698 si 1702 de Constantin Brancoveanu, Palatul Mogosoaia este renumit ca monument arhitectural, deoarece fatada sa este dominata de balcoane traditionale de scari, coloane cu capiteluri si arcade care au ajuns sa fie cunoscute sub numele de stil brancovenesc sau Stil renascentist romanesc, care este o combinatie de elemente otomane si venetiene.

Situat la aproximativ 10 kilometri de Bucuresti, Palatul Mogosoaia poarta numele de Mogos, boierul roman, al doilea dupa printii conducatori, intre secolul al X-lea si sec. Al XVII-lea, care detinea terenul. Dupa Mogos, palatul a schimbat proprietarul de mai multe ori. Dupa ce a fost oferit printesei Marthe Bibescu de catre sotul ei, printul George Bibescu, a devenit un loc central de intalnire pentru inalta societate internationala si politicieni.

Printul George, sotul printesei Bibescu, a murit aici in 1941 si a fost ingropat in acest loc. Ramasitele sale sunt pastrate sub mica biserica alba construita langa palat in 1688. Elizabeta Bibescu, sotia printului Antoine Bibescu, este de asemenea ingropata in cavoul familiei din cadrul Palatului Mogosoaia.

Acum o destinatie turistica populara, Palatul Mogosoaia gazduieste un muzeu si o galerie de arta in interiorul zidurilor sale. Dar este cunoscut si pentru frumoasele sale gradini. Uneori, Palatul Mogosoaia este deschis evenimentelor culturale: in 2008, trupei romanesti de rock gotic Inopia i s-a permis accesul in teren pentru a filma un videoclip muzical pentru piesa lor „Epitaph”, iar Campionatul Balkan Go a avut loc aici in 2010.

Informatii aditionale

  • Tara: Romania
Evaluati acest articol
(0 voturi)