Imprimă această pagină

Castelul Corvin

In inima Transilvaniei, unul dintre cele mai mari castele din Europa pare sa stea deasupra unui varf stancos, sustinut doar de un pod subtire care permite accesul. Dar acesta este Castelul Corvin, care arata ca ceva venit direct dintr-un basm, in mare parte pentru ca restauratorii au crezut ca ar trebui.

O serie de legende sunt asociate cu castelul. Desi acest lucru este probabil neadevarat, turistilor li se spune ca Vlad Tepes a petrecut aproximativ sapte ani in temnitele Castelului Corvin, o sedere care a dus la eventuala lui nebunie.

Construit la mijlocul secolului al XV-lea, castelul a fost opera liderului militar Ioan Hunyadi, care a construit structura inalta peste ramasitele unei fortarete construite de Carol I.

Castelul Corvin este impartit in trei zone mari: Sala Cavalerului, Sala Dieta si scarile circulare. Fiecare dintre aceste trei parti este inconjurata de turnuri circulare si dreptunghiulare care au fost folosite atat pentru aparare, cat si ca inchisoare.

Castelul a fost tinut in stare regala in timpul vietii lui Hunyadi, dar dupa ce a murit, castelul a cazut in declin rapid.

Abia in secolul al XVII-lea a existat un interes mai mare pentru restaurarea acestui castel medieval. Pe masura ce au inceput lucrarile de restaurare, muncitorii au reproiectat castelul pentru a reflecta ceea ce considerau ca ar trebui sa arate un castel gotic, ceea ce explica o mare parte din aspectul sau fantezist in prezent.

Informatii aditionale

  • Tara: Romania

Articole similare

Galerie de imagini