>
Imprimă această pagină

Sfinxul – misterul din Bucegi

In Muntii Bucegi se afla o formatiune de roci invaluita in teorii ale misterului si conspiratiei. Dintr-un anumit unghi, conturul sau seamana cu cel al Marelui Sfinx al Egiptului din Giza.

Formatia ciudata este una dintre „Sapte Minuni ale Romaniei”. De-a lungul a milioane de ani, elementele au sculptat stanca inalta de aproape 40 de metri pana seamana cu ceva asemanator cu fata unei femei. Insa aspectul uman al figurii nu este principala atractie care ii atrage pe oameni spre ea.

Sfinxul de munte (cunoscut si sub numele de Sfinxul din Busteni) este un focar de teorii ale folclorului si conspiratiei. Unii spun ca este un camp de forta energetic puternic, una dintre presupusele chakre ale Pamantului. Altii spun ca o civilizatie antica a sculptat-o ​​pentru a reprezenta un fel de zeu suprem. Si, la fel ca in majoritatea locurilor misterioase, exista oameni care sustin ca extraterestrii sunt cumva implicati.

Altii spun ca se afla deasupra unei pesteri strajuite de un camp de forta impenetrabil, care poate detine orice, de la o biblioteca la o mina de uraniu abandonata pana la cristale care contin toate cunostintele omenirii. Oamenii au mers chiar atat de departe incat sa sustina ca fortele secrete CIA si romane au incercat sa patrunda in toate comorile pe care le-ar pazi rockul.

Indiferent daca decideti sa credeti oricare dintre legende sau nu, Sfinxul va fi in continuare acolo, asezat pe varful muntelui, asa cum a fost de milenii. Si in ceea ce priveste presupusul camp energetic, va trebui doar sa-l simti pentru tine!

Informatii aditionale

  • Tara: Romania
Evaluati acest articol
(2 voturi)

Articole similare