>
Imprimă această pagină

Golful Lulworth

Lulworth Cove este un golf situat langa satul West Lulworth , pe coasta jurasica din Dorset, sudul Angliei. Golful este unul dintre cele mai bune exemple din lume de o astfel de forma de relief si este un sit al Patrimoniului Mondial si o locatie turistica cu aproximativ 500.000 de vizitatori in fiecare an.
Plaja cu pietris si apele albastre ale golfului Lulworth fac ca zona sa fie o destinatie extrem de populara. Marea scazuta dezvaluie minunate bazine de piatra pline de creaturi marine - minunat pentru explorarea cu copiii.
Golful s-a format ca urmare a unor benzi de roca cu rezistenta geologica alternativa care se desfasoara paralel cu linia de coasta (o linie de coasta concordanta ). Pe partea marii, argile si nisipuri au fost erodate.
Golful si peisajul rural inconjurator sunt extrem de populare printre calatori. Puteti merge la golf de-a lungul traseului national South Path Coast Path.
Zona ofera o multitudine de locuri unde puteti manca si exista o parcare mare (contra cost). Asigurati-va ca vizitati Centrul Patrimoniului de langa parcare pentru tot felul de informatii despre zona si Coasta Jurassic. La Heritage Centre exista toalete cu scaune cu rotile accesibile si facilitati de schimbare a bebelusilor.
Este la doar cativa pasi de alte repere renumite de-a lungul coastei, cum ar fi Stair Hole si Durdle Door. Stair Hole este considerat a fi inspiratia pentru locatia cartii lui Enid Blyton „Misterul Rubadub”. Coasta din jurul Lulworth este un loc fantastic unde puteti descoperi pesteri, arcade si golfuri.
Va recomandam sa vizitati in perioada septembrie - mai cand plaja si drumurile vor fi mai linistite. Daca doriti sa vizitati in timpul orelor de varf, va recomandam sa folositi mijloacele de transport in comun, sa mergeti pe jos sau cu bicicleta, sau daca folositi un autovehicul, cel mai bine este sa ajungeti devreme sau tarziu in zi pentru a garanta un loc de parcare.

Informatii aditionale

  • Tara: Marea Britanie
Evaluati acest articol
(0 voturi)

Articole similare