>

De la cetatea medievala pana la palatul elizabetan, Castelul Kenilworth se afla in centrul framantarilor Angliei pentru o mare parte din istoria sa de 900 de ani.

Castelul Kenilworth este unul dintre marile situri istorice ale Regatului Unit si, totusi, foarte putin cunoscut in afara Regatului Unit.

Acesta a fost castel regal pentru cea mai mare parte a istoriei sale, iar multe dintre cladiri raman neschimbate de la domnia lui Elizabeth I. Zidurile sale cuprind o serie de lucrari remarcabile ale arhitecturii medievale si timpurii renascentiste.

Primul castel a fost stabilit pe un deal, la intersectia a doua drumuri antice in anii 1120, de catre sambelanul regal, Geoffrey de Clinton. De Clinton a construit cea mai mare parte din turnul mare Normand si a fondat, de asemenea, abatia Kenilworth in apropiere.

Hoteluri recomandate in zona

La inceputul secolului al XIII-lea, regele John a adaugat un brau exterior de ziduri de piatra si un baraj pentru a tine un lac mare, creand astfel una dintre cele mai formidabile fortarete din regat. A rezistat unui asediu in 1266.

Ulterior castelul a fost transformat in palat. John de Gaunt, fiul lui Edward III, a construit marea sala, cu apartamente si servicii asociate. in secolul al XV-lea, castelul era o resedinta privilegiata a regilor lancastrieni, care erau atrasi de locul de vanatoarea excelent; Henry V a construit o cabana numita "Placerea in Mars", la capatul indepartat al lacului.

in 1563, Elizabeta I a acordat castelul favoritului sau Robert Dudley, Conte de Leicester. Acesta a transformat castelul Kenilworth intr-o casa mare pentru divertismentul reginei, care a culminat cu 19 zile de festivitati in 1575.

Fortificatiile castelului au fost dezafectate in 1650 dupa Razboiul Civil, iar Leicester's Gatehouse a fost transformata intr-o resedinta de catre parlamentarul, colonelul Hawkesworth. Mai tarziu, ruinele imbracate in iedera au devenit faimoase ca loc de desfasurare pentru romanul lui Sir Walter Scott din 1821, Kenilworth, care a romantat povestea lui Robert Dudley si a reginei Elizabeta I.

Castelul a fost oferit de catre Lordul Kenilworth orasului Kenilwoth in 1958, iar din 1984 a fost administrat de English Heritage.

Informatii aditionale

  • Tara: Marea Britanie

Media

Kenilworth Castle with Dan Snow English Heritage

Abonare Newsletter

Fiti informat cand publicam un articol nou.

Who visited us

Astazi236
Ieri234
Saptamana aceasta1366
Luna aceasta4910

Cine este Online

1
Online

29 Noiembrie 2020